Publicidad

Estreno: L’inspector.

 

El 5 de febrer s’estrena L’inspector de Nikolai Gógol, una comèdia hilarant sobre la corrupció política. L'obra es presenta en una versió lliure de Jordi Galceran i direcció de Sergi Belbel. Es representarà a la Sala Gran del TNC del 4 de febrer al 12 d'abril. L'estrena serà dijous 5 de febrer a les 20.00 hLa comèdia més divertida d'aquesta temporada ens arriba de Rússia en una versió lliure de Jordi Galceran dirigida per Sergi Belbel. Considerat el millor text teatral que va escriure Nikolai Gógol i una obra mestra indiscutible de la sàtira, L'inspector retrata amb ironia l'estupidesa, la cobdícia i la banalitat dels oficials i els alts càrrecs de les províncies russes.

Quan arriba la notícia que un inspector ve a fer una visita d'incògnit, Anton, el cap de policia, s'afanya a netejar la ciutat. La policia local mira d'amagar totes les evidències dels seus xantatges, i tots plegats preparen un escenari idíl·lic per rebre el delegat del govern. Mentre, Ivan Khlèstakov, un tarambana, jugador i estafador, arriba amb el seu criat, Òssip, de Sant Petersburg, i és confós per la gent del poble, que creu que és el temut inspector. Evidentment, tot desemboca en un seguit de situacions inversemblants i hilarants.

Representada per primer cop el 1836 sota la benedicció del tsar Nicolau I, l'estrena de L'inspector va generar una polèmica tan gran que Gógol va haver de fugir a Sant Petersburg. Més de cent setanta anys després i coincidint amb els dos-cents anys del naixement del seu autor, l'obra no ha perdut actualitat, i la crítica mordaç que Gógol fa de la hipocresia i la corrupció del poder continua, avui dia i malauradament, en plena vigència.

“L’inspector” de Nikolai Gógol es representarà a la Sala Gran del TNC del 4 de febrer al 12 d'abril.
Director: Sergi Belbel, versió lliure de Jordi Galceran.
Intèrprets: LLuís Soler, Ernest Villegas, Anna Güell, Míriam Alamany, Isaac Alcayde

 

To Top